Hva må vi tenke på når bedriften skal tilby lading av elbil?

Av Anders Rudlang den 27.01.2017 |

Del:

I dag er det over 100 000 elbiler på veiene i Norge, og sannsynligheten for at dine kunder, ansatte og andre besøkende setter pris på en elbil-lader på parkeringsplassen er stor.

Avhengig av eksisterende infrastruktur, så er elbil-lading en forholdsvis stor investering og det er mange ting man må vurdere før man setter i gang. I dette innlegget har vi samlet en del punkter som er viktige for bedrifter som skal tilby lading av elbil.

Les også: Lading av elbil - en utfordring i mange fellesanlegg

 

Hvem skal få lade?

Det kommer flere elbiler på veiene hver eneste dag, og det kan bli utfordrende å tilfredstille behovet for absolutt alle som har lyst til å lade. Skal ladingen være tilgjengelig for både kunder og ansatte som holder til i bygget? Om man holder til i sentrale strøk, er en ting sikkert: Det blir kamp om plassene.

Medium-1480EV BOX.jpg

POPULÆRT: Med over 100 000 elbiler på norske veier er behovet for ladestasjoner stadig økende. Foto: EV Box

 

Hvem skal betale - og hvor mye?  

Noen bedrifter velger å tilby lading som et gratis gode, mens andre vil ta betalt. Om man tar betalt kan det være en metode for å naturlig regulere bruken av anlegget, det kan også være en måte å få dekket inn investeringen i oppføringen og driften av anlegget.

Det finnes mange metoder for å ta betalt for elbil-lading. Det kan f.eks. være at brukeren går inn i resepsjonen og kjøper tilgang, egen tariff på parkeringsplass med betalingsautomat, ansattparkering med lønnstrekk mm. En av de mest fleksible måtene å gjøre det på er å bruke RFID-brikke på kort eller nøkkelring, eller betaling via SMS eller mobil-app, hvor den enkelte bruker har sine betingelser.

LES OGSÅ: Hvem skal betale for lading av elbil?


Finansiering av ladeanlegg

Ved å ta f.eks. et mindre fastbeløp pr. lading eller et påslag på strømprisen kan ladeanlegget finansieres av brukerne.  


Krav til ladeanlegg

Det tekniske kan synes å være det mest kompliserte ved å tilby elbil-lading. Det er dessverre ikke så enkelt som at det bare er å installere stikkontakter på hver enkelt parkeringsplass. Det er flere hensyn å ta. For eksempel er kapasitet og effektdeling viktig; Skal man redusere antall ladepunkt slik at samlet ladeeffekt blir mindre enn tilgjengelig effekt? Eller skal man redusere effekt på hvert enkelt ladepunkt slik at man ikke risikerer å overbelaste anlegget? Ellers skal man ha et mer avansert effektstyringssystem som fordeler effekt automatisk etter hvor mange elbiler som står på lading til enhver tid?

 

Energiplan ladestasjoner elbil

elbil elbil-lading miljø

Anders Rudlang

Skrevet av: Anders Rudlang

Anders Rudlang er daglig leder i Energiplan. Han har omfattende og mangeårig bakgrunn fra IKT og Energi. Anders er opptatt av å utvikle og levere avanserte løsninger og tjenester for effektivisering av energibruk i bedrifter og private boliger. Han arbeider med energistyring av energi fra strømnettet, smarte målere, Elhub, solcelleløsninger, batterilagring, elbil ladeløsninger og integrasjon av andre alternative energikilder.
false