4 lønnsomme tiltak å kombinere med energistyring

Av Tom Jonberg den 06.12.2017 |

Del:

Skal du skaffe energistyringssystem til næringsbygget ditt, åpner det for mange spennende muligheter. Dette er våre anbefalinger for å få maksimalt ut av den nye investeringen.

Energistyring_Energiplan.png
Energistyring hjelper deg med å regulere strømforbruket til bedriften din. Med solceller kan du faktisk produsere strømmen selv, og bli mindre avhengig av strømnettet.

LES OGSÅ: Skole kuttet energiforbruket med 66%
 

1. Energianalyse

Et energistyringssystem er bare så effektivt som informasjonen du har om forbruket ditt. Det første du burde gjøre om du anskaffer energistyring er å få eksperter til å gjøre en skikkelig energianalyse.

Energiplan kan hjelpe deg med dette, via blant annet avanserte simuleringsverktøy. Slik vil du få en mye tydeligere idé om hva som faktisk koster deg mest i drift, hvilke tiltak du burde gjøre, prisoptimalisering, og selvfølgelig finjustering av selve SD-anlegget. På grunnlag av dette kan du bruke energistyringssystemet for maksimal effekt (men minimal effekt i strømforstand).

Alt vil presenteres i en oversiktlig og omfattende rapport, som inkluderer ROI samt energimerking for bygget ditt.

Se også: energiplan.com/energiraadgivning

2. Ny strømavtale

Kanskje har du allerede tatt stilling til hvilken strømleverandør og -avtale du vil ha. Men mange har sittet med samme strømavtale lenge, og selv om den kanskje var den beste da avtalen ble inngått, er markedet neppe identisk som da.

Det vil være ganske korttenkt å investere i energistyring til næringsbygget ditt uten å faktisk vurdere hvor selve strømmen kommer fra. Det er mange aktører på markedet, og det lønner seg å se hvilke muligheter som finnes, og veie tilbud opp mot hverandre.

Våre energirådgivere kan hjelpe deg med å finne den gunstigste avtalen, om det så er spotpris, fastpris eller variabel. Noen er også opptatte av mer enn bare pris, som god kundeservice eller grønn strøm.

Brosjyre fra Ustekveikja Energi og Energiplan

 

3. Solcellestrøm

Energistyring hjelper deg med å regulere strømforbruket til bedriften din. Med solceller kan du faktisk produsere strømmen selv, og bli mindre avhengig av strømnettet.

På solfylte dager er det enkelt å la energistyringssystemet ta strømmen fra solcellene i stedet for fra strømnettet i de periodene der strømmen er dyrest. Produserer du overskudd kan du selge strømmen tilbake til leverandøren din som Plusskunde, slik at ikke en solstråle går tapt.

Å installere solcelleanlegg er selvsagt en investering, men nettopp derfor er det smart å tenke på dette samtidig som du gjør andre energitiltak. Det kan spare deg for installasjonskostnader, og jo tidligere du er ute, jo raskere tjener du inn igjen det du har investert.

 

4. Elbillading

Det siste tiltaket vi vil anbefale deg å vurdere er elbillading. Mange ønsker seg muligheten til å lade på parkeringsplassen, om du så eier kontorbygg eller et kjøpesenter. Vil du gjøre næringsbygget ditt mer attraktivt er ladeinfrastruktur langt fra det dummeste du kan investere i.

Energistyringssystemet gjør det mulig å lastbalansere automatisk, slik at ikke strømnettet overbelastes ved høy bruk. Det vil si at alle ladepunktene kommuniserer, og sørger for å senke strømbruken når en viss mengde andre også er aktive. Du spares altså for høye effektkostnader. Har du i tillegg solcelleanlegg kan du bruke solstrømmen til å kompensere når nettet er belastet.

Elbillading er ekstra attraktivt for mange siden det lar seg finansiere av selve laderne. Alt du trenger å gjøre er å legge til en betalingsløsning med et visst påslag i tillegg til selve strømforbruket.

Du har sikkert noen tanker allerede om hva som er interessant og ikke for deg. Via en energianalyse kan Energiplan finne ut hva du kan regne med å tjene på forskjellige tiltak, slik at du ikke risikerer å investere i noe som ikke lønner seg.

Har du flere spørsmål? Besøk vår ressursside for automatisk styring av strøm (energistyring). 

Energistyring_med_Energiplan

Energistyring

false