Derfor kan solceller hjelpe omdømmet ditt i Europa

Av Tom Jonberg den 28.09.2017 |

Del:

Solceller på næringsbygget kan være en god og langsiktig forretningsmessig investering. Land som Tyskland og Østerrike er veldig opptatt av fornybar energi. 

derfor solceller attraktivt for næringsbygg.jpg
Solcellestrøm for bedrifter kan ikke bare spare deg for utgifter i det lange løp, men også være en god forretningsmessig investering med tanke på branding/omdømme.

LES OGSÅ: Når lønner det seg med solenergi for næringsbygg?

 

Fornybar energi i Norge

I Norge har vi ikke alltid vært like opptatt av solenergi som nå. Det er rett og slett fordi vi har hatt gode alternativer gjennom vannkraft. Det er jo strengt tatt mer vann enn sol her oppe i nord mesteparten av året. Når strømprisene også har vært lave, er det ikke mange som har sett det forretningsmessig lønnsomme med å investere i solceller.

Nå ser vi likevel at mange bedrifter begynner å få øynene opp for solenergi, og det skyldes i stor grad at teknologien blir veldig mye bedre for hvert år som går. Snart vil det kanskje kunne konkurrere med vannkraft i effektivitet? Likevel – fordelen med solenergi har bl.a vært å unngå å betale høye strømpriser og høy nettleie under effekttopper. Men for bedrifter er det også en litt mer skjult fordel ved å installere solceller.

LES OGSÅ: 5 ting du må vite om trading av strøm til dine bygg 

 

Energi i Vest- og Sentral-Europa

solar-panels-in-sahara.jpg
Tyskland leder an i Europa for å få mer fornybar energi inn i kraftnettet, samt samarbeid mellom landegrensene. På lang sikt har man sett på mulighetene for at solcellestrøm fra Sahara skal kunne supplere det Europeiske kraftnettet i tider med lite vind (en tidlig fase av Smart Grid). På kort sikt er det mer aktuelt å bygge solcellepanel der folk bor.  

LES OGSÅ:  Solenergi er trendy (siste nytt fra The Norwegian Smartgrid Centre)

Hvis vi går tilbake til 90-tallet, ser vi at land i Vest- og Sentral-Europa fikk mesteparten av energien sin fra kull og atomkraft. Vi snakker om land som Tyskland, Østerrike, Sveits og Frankrike. Dette førte til høye strømpriser, og massive CO2-utslipp fra fossilt brensel, så både forbrukere og myndigheter begynte å se seg om etter alternativer.

Tilbake i nåtiden ser vi at landene har investert stort i fornybar energi, og Tyskland er nå best i klassen på solenergi (Nyere data: These 10 countries are leading the world in solar energy)

LES OGSÅ: Slik tilrettelegger du for solenergi i næringsbygg 

Corporate Social Responsibility

For å opprettholde den mer bærekraftige energiproduksjonen, har bedrifter i land som Tyskland strenge CSR-krav (Corporate Social Responsibility) de må følge. Ved å ha et så lavt CO2-fotavtrykk som mulig, kan de høste støtte og andre fordeler. Det gjelder også underleverandører og samarbeidspartnere.

LES OGSÅ: Slik får du støtte til å installere solceller (næringsbygg)

Siden vi i Norge har såpass mye fornybar energi fra før, er vi en ettertraktet underleverandør for industrielle aktører i den delen av Europa. For å danke ut konkurrentene ytterligere kan du vise til solceller – ikke bare fornybar energi, men egenprodusert fornybar energi. Det er en fordel fordi fornybar energi som går gjennom vanlig strømnett fremdeles belaster strømnettet, og fører til at man blir nødt til å bygge ut. Det betyr nye inngrep i naturen (for eksempel i form av monstermaster eller demninger), og dermed en lavere score på miljøvennlighetsskalaen.

Det er et argument som kan være vel verdt å ta med seg når du skal inngå samarbeid med andre europeiske bedrifter – spesielt dersom du jobber innen eksportindustrien.

Har du flere spørsmål om solcellestrøm? Besøk vår ressurside for installering av solcellepanel.

 

solcellepanel_næringsbygg

solcelle solenergi miljø

false