DSB: – Ikke høyere brannrisiko i parkerte elbiler

Av Anders Rudlang den 24.05.2017 |

Del:

Flere nye tester viser at det er svært vanskelig å starte brann i et elbilbatteri med ytre varmekilder, skriver Norsk elbilforening. 

elbillading_energiplan.jpg
Elbillading i felles parkeringsanlegg som har et ladesystem som er utført og vedlikeholdt etter DSBs regelverk utgjør ikke en høyere risiko for brannfare ifølge nye tester. 

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) mener det er rimelig å anta at elbiler parkert i garasjeanlegg ikke representerer en høyere risiko for brann sammenlignet med konvensjonelle biler.

− Det er ingen grunn til å tro at elbiler som står til lading vil øke denne risikoen så lenge ladesystemet er utført og vedlikeholdt etter DSBs regelverk, sier sjefingeniør i DSB, Jostein Grav på elbil.no 

Dette er svært viktig informasjon å få fram, slik at det ikke oppstår videre grunnlag for myter som kommer i veien for videre utbygging av ladeløsninger i fellesanlegg, typisk i borettslag og sameier.

 

Testet brannfaren ved kollisjon

SP Fire Research sto bak branntestene av elbil i fullskala, i samarbeid med Skien brann- og feievesen, Høgskolen i Sørøst-Norge og Grenland Energy. Sistnevnte bidro med to elbiler (Tata Indica GLX, ombygd fra bensinbiler) utstyrt med litiumionbatterier med kapasitet på 26 kWh.

Målet var å finne ut hvordan en elbil kan oppføre seg når den blir utsatt for en kraftig kollisjon, hvordan den brenner og hvordan batteriet kan påvirkes av en brann.

Les hele artikkelen og utførelsen av testen på elbil.no: DSB: – Ikke høyere brannrisiko i parkerte elbiler

LES OGSÅ: Slik går du frem for å skaffe elbillading i borettslaget

 

el

elbil elbil-lading

Anders Rudlang

Skrevet av: Anders Rudlang

Anders Rudlang er daglig leder i Energiplan. Han har omfattende og mangeårig bakgrunn fra IKT og Energi. Anders er opptatt av å utvikle og levere avanserte løsninger og tjenester for effektivisering av energibruk i bedrifter og private boliger. Han arbeider med energistyring av energi fra strømnettet, smarte målere, Elhub, solcelleløsninger, batterilagring, elbil ladeløsninger og integrasjon av andre alternative energikilder.
false