Hvordan hjelper Energiplan deg med å få Enova-støtte?

Av Bjørn Kåre Kaslegard den 16.02.2017 |

Del:

Du som byggeier kan få støtte til energitiltak og konseptutredning for innovative energiløsninger. For å få innvilget støtte fra Enova er det en god del som skal på plass. Her kan Energiplan hjelpe deg.

iStock-494390104.jpg
OVERSIKT: Energiplan tilbyr et energistyringssystem som knytter hele forbruket sammen og gir oversikt og kontroll. 

Enova ønsker seg smartere (og mer kostnadseffektiv) energibruk i Norge. Du ønsker penger til å innføre det. Det er i utgangspunktet en perfekt match, men for å få innvilget Enova-støtte er det en del som må kartlegges. Bare en kjapp titt på Enovas nettsider viser hvor mange støtteordninger det er å velge mellom. Hvilken er riktig for deg? Og har du alt på plass for å kvalifisere?

For å hjelpe deg med dette, kan det være smart å høre med Energiplans rådgivere. Passende nok har Enova en egen støtteordning for konseptutredning, som kan være med på å betale for rådgivningen, som igjen kan lede til videre støtte.

Hva gjør våre rådgivere?

Alle i Energiplan har solid teknisk kompetanse, og brenner for energieffektivisering. Det første vi vil gjøre er å kartlegge de tekniske anleggene dine, for så å gi gode fornuftige råd om hva som vil være økonomisk lønnsomt å prioritere.

LES OGSÅ: 6 tips til hvordan bedrifter velger riktig energileverandør

Dette inkluderer tiltak som ikke i seg selv vil være lønnsomme, men vil ha positiv innvirkning på miljøet, siden nettopp det er tiltakene ENOVA gir støtte til. Er prosjektet ditt lønnsomt i seg selv trenger det ofte ikke den ekstra lille gulroten i form av statlige innskudd.

Med en grundig rapport på plass, kan vi sammen avgjøre hvilken støtteordning som er mest hensiktsmessig for dine behov, og få på plass nødvendig dokumentasjon for å søke.

LES OGSÅ: Skole kuttet energiforbruket med 66%

Få det du skal ha

Er du i dialog med ENOVA fra før, eller allerede har snakket med tilbydere av tekniske løsninger, kan vi stille opp som «tolk». Mange av tiltakene som blir foreslått kan være veldig teknisk kompliserte, og tilnærmet umulig for deg som byggeier å vurdere uten en ekspert på din side.

Vi følger deg gjennom hele prosessen, og sørger for kvalitetssikring når løsningene faktisk implementeres. Det er dessverre litt for ofte at det forekommer feil på leveransene, og uten noen som vet hva man skal se etter, kan det gå flere år før de oppdages.

LES OGSÅ: Visste du at alle yrkesbygg over 1000 kvm må ha energimerking?


Søknad i praksis

Etter å ha diskutert den endelige planen med deg, kan vi bidra med å sanke inn informasjonen som trengs, og til og med utforme hele søknaden for deg. Det viktige er at du står oppført som søker, og selvfølgelig at du selv har oversikt over hva som står i søknaden.

LES OGSÅ: Hvem kan få ENOVA-støtte

Alt som gjenstår nå er for ENOVA å si seg enig i at støtten er utslagsgivende for at prosjektet gjennomføres, og du er på vei mot de innovative energiløsningene du måtte ønske deg.

snakk med en energirådgiver

PS! Husk å ta kontakt med Energiplan før du starter opp prosjektet!

miljø støtteordninger enova

Bjørn Kåre Kaslegard

Skrevet av: Bjørn Kåre Kaslegard

Bjørn kåre Kaslegard er energirådgiver i Energiplan. Han er kybernetikkingeniør og har bakgrunn fra byggautomasjon og ventilasjonsbransjen. Bjørn Kåre er opptatt av å hente det beste ut av de tekniske anleggene i ett bygg. Fokus til enhver tid er å behovstilpasse og optimalisere driften med tanke på inneklima, energiforbruk og energikostnader. Han jobber med energianalyse/rådgivning, energimerking, rådgivning innen byggautomasjon/SD og elbil ladeløsninger.
false