Ladeløsninger for elbil – dette er alternativene

Av Bjørn Kåre Kaslegard den 26.04.2017 |

Del:

Det hadde vært praktisk om alle elbiler brukte samme ladeløsning. Dessverre er ting litt mer komplisert. Vi gir deg en oversikt over de ulike løsningene.

iStock-520326120.jpg
Å lade en elbil er ikke bare å lade. Her gir vi deg en oversikt over hvilke ulike ladeløsninger du kan benytte deg av.

 

Stikkontakt (Schuko)

De eldste elbilmodellene, som for eksempel den gamle Peugeot Electric, bruker Schuko-kontakt – det vil si en vanlig jordet stikkontakt. Veldig mange av de nyere elbilene har også dette med som et alternativ for de gangene en bedre ladeløsning ikke er tilgjengelig. 

Særlig for nyere elbiler betyr en vanlig stikkontakt veldig lang ladetid, som regel hele natten. Mange bruker dem fremdeles fordi det er enkelt, men de er egentlig ment hovedsakelig for nødtilfeller.

LES OGSÅ: Hvem skal betale for lading av elbil?

 

Type 2

En vanlig løsning til alle nyere elbiler som leveres i Europa er en såkalt type 2-kontakt. Den er bygget spesielt for elbillading, og tilbyr semihurtig lading. De finnes både med type 2-uttak i begge ender, og med type 2-uttak i den ene enden, og type 1 i den andre, avhengig av hva slags bil og ladestasjon den skal brukes til.

Eksempler er Nissan Leaf, som har type 1-uttak i bilen men kan kobles med type 2-kontakt til ladestasjoner. Tesla Model S bruker på sin side varianter med type-2 i begge ender.

iStock-623931394.jpgElbil fra Nissan Leaf parkert langs veikanten med lading fra et offentlig ladepunkt.

LES OGSÅ: Lading av elbil - en utfordring i mange fellesanlegg

 

Treg, semihurtig, og hurtiglading

Modus 2-lading gjennom vanlig stikkontakt går som sagt veldig tregt, og må ofte også justeres ned i bilen slik at den ikke forsøker å trekke mer strøm enn det vanlige strømuttak er beregnet for. Norsk lov tilsier at nye stikkontakter for elbil skal sikres med maks 10A (Ampere).

Den neste varianten igjen er såkalt Modus 3-lading, som forvirrende nok ikke har noe å gjøre med type 1 og 2, som er kabel/kontakttyper, men heller er en forbedring fra modus 1 og 2, som er lademåter.

Modus 3-lading er ladeløsning til elbil som automatisk tilpasser seg bilen og strømuttaket. Her kommuniserer bilen med ladestasjonen, og sikrer på denne måten at støpslene i bil og lader er mekanisk låst fast, og at bilen er klar, før ladestasjonen mater ut spenning. Modus 3 kan støtte mye høyere effekt, med opp til 22 kWh i vanlige vekselstrøm-ladepunkter.

Medium-1480EV BOX.jpg
Semihurtiglading fra EV Box Business line gir deg den stabiliteten arbeidsplassen din har behov for. 

For å gå enda høyere trenger du en modus 4-stasjon, som gjør det mulig med hurtiglading. Da får du likestrøm direkte fra ladepunktet uten å måtte konvertere fra strømnettets vekselstrøm i bilens ombordlader. Dette gjør at en kan benytte seg av høyere effekt. Det koster til gjengjeld mye mer, og krever også veldig mye av el-anlegget ditt. Det er derfor er denne ladeløsning til elbil mest brukt langs veier, der du er avhengig av å lade raskt.

LES OGSÅ: Hva må vi tenke på når bedriften skal tilby lading av elbil?

 

Hvilke bilmodeller støtter hva?

Alle nyere elbiler som selges i Norge støtter lading gjennom Modus 3-kabel og ladestasjoner med 3,7-22 kWh. Det inkluderer blant annet alle Tesla, Nissan Leaf, E-Golf, og Opel Ampera-E. Da kan ladingen utføres mye sikrere og raskere enn gjennom vanlig stikkontakt.

Det er imidlertid bilens ombordlader som avgjør hvor mye effekt bilen kan ta imot. Ladestasjonens kapasitet er avhengig av el-anlegget den tilhører. Om det skal monteres opp ett ladeanlegg bestående av flere Modus 3-ladere, bør det prosjekteres med lastbalansering.

For hurtiglading er det CSS (Combo) eller CHAdeMO som er de gjeldende standardene. Det finnes flere varianter, med blant annet Tesla Supercharger som kan lade med opptil hele 120 kWh. Da begynner vi å snakke virkelig effektivitet.

elbillading i næringsbygg

elbil elbil-lading

Bjørn Kåre Kaslegard

Skrevet av: Bjørn Kåre Kaslegard

Bjørn kåre Kaslegard er energirådgiver i Energiplan. Han er kybernetikkingeniør og har bakgrunn fra byggautomasjon og ventilasjonsbransjen. Bjørn Kåre er opptatt av å hente det beste ut av de tekniske anleggene i ett bygg. Fokus til enhver tid er å behovstilpasse og optimalisere driften med tanke på inneklima, energiforbruk og energikostnader. Han jobber med energianalyse/rådgivning, energimerking, rådgivning innen byggautomasjon/SD og elbil ladeløsninger.
false