Støtteordninger for elbilladestasjoner (en Oslo-guide)

Av Bjørn Kåre Kaslegard den 05.04.2017 |

Del:

Visste du at du kan få dekket deler av utgiftene til å installere ladestasjoner for elbil dersom du bor i Oslo? Alt du må gjøre er å følge disse enkle instruksjonene.

Screenshot 2017-04-03 22.58.51.pngDu blir belønnet som en leverandør av ladeløsninger for elbil av Oslo kommune hvis du setter opp elbilladestasjoner for alle elbiler på eiendommen din eller i borettslaget ditt. Illustrasjon. ev-box.com 

Har du flere spørsmål om elbillading? Besøk vår ressurside for lading av elbil

Når du først gjør miljøet (og elbileierne) en tjeneste og går inn for å installere ladestasjoner i næringsbygget eller borettslaget ditt, føles det kanskje rettferdig at du også får litt igjen for det? Det synes også Oslo Kommune, som gjerne vil oppfordre til flere ladestasjoner i byen.

Oslo Kommunes støtteordning for ladestasjoner er beregnet på eiere eller forvaltere av forretningsbygg, og forvaltere av borettslag og sameier. Privatpersoner, offentlige aktører, og firmaer som leier ut parkeringsplasser er diskvalifisert.

Hva kan du få støtte til?

Det er en del krav til installasjonen av elbillading i borettslag som må oppfylles for at din søknad skal være gyldig:

  • Ladestasjonene skal være beregnet kun på elbiler.
  • De skal ikke kunne reserveres for enkeltpersoner, men være tilgjengelige for alle brukere på eiendommen.
  • De skal ha installert strømmåler.
  • De må installeres av en autorisert installatør.
  • De må kunne låses, eller i hvert fall være plassert et sted som kan låses.
  • De må drives i minst fem år fremover.
  • De må være hensiktsmessig plassert med tanke på trafikk og sikkerhet.

Sjekk ut hvordan Energiplan kan hjelpe

 

Hvordan søke?

For å søke laster du først ned dette søkeskjemaet fra Oslo Kommunes hjemmesider. Fyll det ut og legg ved en visuell skisse av planene. Du kan enten sende søknaden i posten til:

Reinertsen, Seksjon for Energi & Miljø
Postboks 18 Lilleaker
0216 OSLO

i en konvolutt merket ladestasjon, eller på e-post til kefsys@bym.oslo.kommune.no.

Innen tre uker skal du motta svar. Det er viktig at du får støtten innvilget før du gjør noen bestillinger.

Når installasjonen er ferdig sender du inn et nytt skjema med vedlagte kvitteringer og fakturaer, og får støtten utbetalt direkte på konto.

LES OGSÅ: Slik tilrettelegger Energiplan for elbillading i næringsbygg og borettslag

 

Hva med resten av landet?

Vanligvis er det Enova man oppsøker for å få støtte til miljøvennlige energitiltak. De to siste årene har de utlyst muligheten for å søke støtte til ladeinfrastruktur for elbil, men det har hovedsakelig vært fokusert på ladestasjoner langs veier, og ikke mye har blitt innvilget.

Enova har ennå ikke annonsert hva som vil tilbys av støtte for ladestasjoner for elbil i år, men de lover på sine nettsider at noe vil utlyses i løpet av året. For å oppdateres fortløpende kan du melde din interesse på ladeinfrastruktur@enova.no.

Det kan også være lurt å høre med din fylkeskommune før du går i gang, i tilfelle de har iverksatt tiltak vi ikke er klar over i skrivende stund.

 el

elbil elbil-lading støtteordninger

Bjørn Kåre Kaslegard

Skrevet av: Bjørn Kåre Kaslegard

Bjørn kåre Kaslegard er energirådgiver i Energiplan. Han er kybernetikkingeniør og har bakgrunn fra byggautomasjon og ventilasjonsbransjen. Bjørn Kåre er opptatt av å hente det beste ut av de tekniske anleggene i ett bygg. Fokus til enhver tid er å behovstilpasse og optimalisere driften med tanke på inneklima, energiforbruk og energikostnader. Han jobber med energianalyse/rådgivning, energimerking, rådgivning innen byggautomasjon/SD og elbil ladeløsninger.
false